Pirombo

Pirombo Bed & Breakfast Noordwijk Schilderij

De geschiedenis van Pirombo Bed & Breakfast gaat al 100 jaren terug. Het is gebouwd in 1920 als een zomervilla voor  de familie de Clercq uit Leiden. In 1942 werd “de Zonnepit”, zoals het huis toentertijd heette, door de Duitsers geconfisqueerd. Na mei 1945 namen Pico en Rombouts het huis over en noemden zij het “Pirombo”. Zij begonnen een opvangtehuis voor slachtoffers uit de 2e Wereldoorlog. Hier werd vervolg aan gegeven door de familie Westra, die moeders en kinderen uit Indonesië opvingen.

Aan het eind van de 60-er jaren kwam het toerisme in Noordwijk weer op gang en hebben diverse eigenaren Pirombo B&B bedreven, ieder op hun eigen manier.

In de woonkamer zijn allerlei oude elementen van de oorspronkelijke bouw bewaard gebleven, waardoor de warme sfeer behouden is. Wij proberen ieder jaar een aantal kamers te renoveren zodat er altijd een vernieuwing en moderne touch te vinden is. En altijd in de beach-style van Noordwijk.

Pirombo B&B is gelegen tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen, tussen de bollenvelden van Noordwijk in. Het uitzicht van de kamers richting de bollenvelden en de Coepelduinen is in het voorjaar spectaculair. Het strand aan de ene kant en de Oude Dorpskern van Noordijk-Binnen aan de andere kant, bevinden zich op slechts 800 meter loopafstand.

Pirombo Bed & Breakfast Noordwijk Foto 3
Pirombo Bed & Breakfast Noordwijk Foto 2
Pirombo Bed & Breakfast Noordwijk Foto 1